Sfaturi utile
pentru dintii
copilului tau

Sfaturi utile
pentru dintii
copilului tau

Multor bebeluși le este teamă atunci când li se curăță pentru prima dată dinții. Dintr-o dată au un obiect necunoscut în gură, care nu e mișcat de ei. Situația se poate transforma într-un mic haos al mâinilor, deoarece părinții insistă să curețe dinții, și se poate termina cu multe lacrimi. Există câteva tertipuri cu care îl puteți convinge pe novicele în ale curățatului dinților să nu se împotrivească. Și poate dintr-un bebeluș căruia nu îi place spălatul pe dinți, copilul dumneavoastră se va transforma într-un prieten al periuței de dinți.

În loc de periuța de dinți cu coadă folosiți periuța de dinți-degetar din silicon

În loc să periați dinții cu o periuță de dinți obișnuită, puteți folosi una de tip degetar, din silicon. Aceasta este alegerea ideală, deoarece astfel puteți curăța mult mai bine dințișorii, pentru că îi simțiți mult mai bine cu vârful degetelor. Le mai cântați celor mici și un cântecel și astfel terminați treaba mai repede. Durata de curățare a dinților se prelungește la apariția fiecărui dinte nou. După ce l-ați obișnuit pe bebeluș cu periatul dinților, pentru mulți el devine un ritual frumos înainte de culcare. Conform regulii: curățăm dinții, spălăm fața și mâinile, schimbăm scutecele, și la culcare!

Cântecele pentru curățatul dinților

In rubrica Downloads puteți găsi cântecele pe care să le cântați atunci când curățați dinții celor mici. Mama – sau bineînțeles, tata – caută două sau trei cântecele care să le placă și lor și apoi observă care dintre acestea îi place foarte mult și bebelușului.

Acest cântecel ar trebui cântat consecvent la curățatul dinților și fie îl puteți repeta de la început până când sunt curățați toți dințișorii, fie puteți inventa strofe noi.

Puneți muzica preferată

Poate există un cântecel care îi place foarte mult bebelușului, sugarului sau copilului vostru. Porniți muzica atunci când se spală sau îl spălați pe dinți. Iar muzica va merge atât timp cât dinții sunt curățați. Sfatul nostru pentru muzica perfectă: Hey Dr. Backenzahn

Cum să aleagă singur periuța de dinți

Cuvântul „singur” își dezvăluie întreaga magie în jurul vârstei de doi ani. Își alege singur periuța, se spală singur pe dinți. Arătați-i copilului diverse perii de dinți, iar el are voie să își aleagă singur de la magazin una dintre ele și să o pună chiar el pe banda de la casa de marcat. Poate îi puteți da chiar și banii în mână să îi dea el casieriței?

Cuvântul magic „împreună”

Periatul împreună al dinților este de asemenea o posibilitate de a începe și de a încheia ziua. În funcție de dispoziție, pot fi uneori un rău, alteori o bucurie împărțită. Dar important este că nimeni nu e singur în această activitate uneori destul de neplăcută.

Periuța de dinți electrică

Mai ales băieții iubesc de obicei tehnica. Poate că le va place mai mult să se spele pe dinți cu o periuță electrică decât cu una obișnuită, pentru că prima face și mai multă gălăgie. Există astfel de periuțe electrice speciale pentru copii, cu figuri din benzi desenate, pe care și le pot alege „singuri”. Dar, atenție: unora dintre copii aceste zgomote făcute de periuța de dinți electrică le poate provoca teamă.

Cărți despre spălatul dinților

Cunoașteți povestea lui Carie și Bacterie? Este o poveste foarte cunoscută atunci când vine vorba de cărți despre spălatul pe dinți. Între timp există numeroase cărți pe această temă și cărți cu informații despre sănătate. Data viitoare când mergeți într-o librărie, căutați astfel de cărți.

Copilul are voie să îi curețe dinții mamei – și invers

Când încă este prea devreme să vorbim despre spălatul pe dinți „singur” (și chiar până la vârsta de 8 ani ar trebui să mai curățați și dumneavoastră puțin dinții copilului după ce el s-a spălat), puteți să vă ajutați reciproc, pentru că și cei mici, deja de la vârsta de un an, ajută cu plăcere. Copilașul o ajută pe mama și mama îl ajută pe el. Curățatul reciproc al dinților este distractiv și practic: puteți spune diverse litere: la M puteți curăța suprafețele masticatorii, la E puteți curăța suprafețele laterale exterioare, iar la I puteți curăța suprafețele laterale interioare. Creativitatea nu are limite. Când va sosi momentul în care copilul poate face singur aceste lucrrui, va fi cu atât mai bine! Dar să nu uitați să-i mai spălați și dumneavoastră puțin dinții după ce el a terminat!

Astfel dinții vor fi perfect curați: metoda MEI!

Pregătire

Puneți pe o periuță de dinți umedă un bob de pastă de dinți pentru copii nenedent® Kinderzahncreme și, la treabă!

1. Curățați suprafețele masticatorii

Prima dată se curăță suprafețele masticatorii cu mișcări orizontale. Nu uitați să curățați și sus, și jos!

2. Curățarea suprafețelor laterale exterioare

Cu mișcări circulare se curăță în exteiror fiecare dinte, dinspre roșu spre alb.

3. Curățarea suprafețelor laterale interioare

Mișcați periuța dinspre roșu spre alb și nu uitați că și dinții din spate trebuie curățați.

4. Clătirea

După ce ați spălat dinții timp de trei minute, clătiți gura cu apă, clătiți periuța și așezați-o cu capul în sus într-un pahar.

Sfat practic:


Pentru ca dinții să rămână sănătoși: curățați dinții în mod regulat, cel puțin dimineața și seara.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.