Primii dintisori
ai copilul
tau

Primii dintisori
ai copilului
tau

Mai întâi jos, apoi sus

Fiecare copil are propriul său ritm atunci când vine vorba despre apariția dinților, la fel cum este și în cazul dezvoltării sale motrice sau dezvoltării vorbirii. Adesea acest lucru se observă când mai apare un frățior sau o surioară, sau la cămin sau în grupuri de copilași, când apariția primilor dinți e sărbătorită și în mod automat se fac comparații între copii.

Datorie: igiena regulată a cavității bucale, deja de la apariția primului dinte

Deja de la apariția primului dinte trebuie acordată atenție igienei bucale regulate, deoarece dinții de lapte sunt cei care păstrează locul pentru dinții permanenți.

 

Există periuțe de dinți speciale care se pot pune pe vârful degetului ca un degetar, din silicon, și periuțe de dinți pentru copii, care au o suprafață de periere mică. Este important ce deja bebelușii să învețe că dinții se periază în mod regulat și să se obișnuiască devreme cu ritualul de igienă necesar și regulat.

O alegere dificilă: ce pastă de dinți folosim pentru primii dințișori?

În comerț (magazine cu articole de igienă și farmacie) există paste de dinți speciale pentru copii, care au fost create special pentru necesitățile primilor dinți de lapte. Un exemplu este crema pentru dinți „nenedent®-baby”, care nu conține fluoruri, deoarece de obicei la momentul apariției dinților încă li se administrează bebelușilor tablete cu fluoruri, adesea asociate profilaxiei cu vitamina D. Mulți medici pediatri recomandă după apariția primilor dințișori trecerea la profilaxia cu vitamina D fără alte adaosuri. Fluorizarea dinților trebuie după aceasta să aibă loc prin intermediul pastei de dinți, care poate acționa direct asupra smalțului dentar.

La acest moment este de recomandat folosirea cremei de dinți pentru bebeluși „nenedent® Erstes Zähnchen” cu fluoruri. Ambele paste de dinți pentru bebeluși au fost create special pentru utilizarea în situația apariției primilor dinți. Aceste paste de dinți prezintă o frecare mult mai mică decât pastele de dinți „normale” pentru copii și din acest motiv acționează foarte blând asupra smalțului dentar fragil al dinților de lapte proaspăt apăruți. Niciunul dintre aceste produse nu conține zaharină și nici agenți de conservare, dar sunt îmbogățite cu Xylitol, o substanță care inhibă apariția cariilor. S-a renunțat în compoziția acestor paste de dinți la mentol, motiv pentru care ambele sunt adecvate homeopatic, iar pH-ul neutru protejează flora bucală. Ambele paste sunt puse spre vânzare împreună cu o periuță de dinți degetar, potrivită pentru copilași. Această periuță este ca un degetar practic din silicon, cu peri fini și moi tot din silicon, care pe lângă funcția normală de curățare a dinților este potrivită și pentru masajul gingiilor. Un alt aspect practic este acela că la nevoie, aceste degetare din silicon pot fi sterilizate în aparatul pentru sterilizat.

In concluzie

Dinții trebuie curățați numai cu paste de dinți care conțin fluoruri, atunci când nu se mai administrează tablete cu fluoruri. De îndată ce administrarea acestor tablete este sistată, trebuie imediat schimbată pasta de dinți cu una care conține fluoruri. Până la vârsta de 24 de luni dinții se curăță o dată pe zi cu o pastă de dinți cu fluoruri. Dacă doriți să curățați primii dinți ai copilașului dumenavoastră până la vârsta de doi ani de două ori pe zi, puteți folosi dimineața în continuare pasta de dinți „de învățare” nenedent®-baby cu fluoruri, iar seara puteți folosi pasta nenedent® Erstes Zähnchen (Primii dințișori) cu 500 ppm fluoruri.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.