Marea surpriza
primii dinti
mici

Marea surpriza
primii dinti
mici

Există numeroase metode pentru a face mai ușoară pentru bebeluși perioada apariției dinților. De la metode tradiționale folosite acasă și care și-au dovedit în timp eficacitatea, până la produse de la farmacie. Deoarece fiecare copil reacționează astfel, trebuie pur și simplu să încercați diverse metode.

Pâine tare sau o lingură rece

Pentru ca nu mereu degetele bebelușilor sau obiectele din jurul lor să sufere atunci când cresc dințișorii, oferiți-i bebelușului o bucată dintr-o legumă tare (de exemplu un morcov), o coajă de pâine tare sau o lingură rece.

Suzetele sau jucăriile speciale pentru mușcat

În perioada creșterii dinților s-a constatat că suzetele speciale pentru mușcat sau jucăriile care pot fi mușcate, sub toate formele de prezentare, sunt eficiente. Însă atunci când cumpărați trebuie să fiți atenți să nu conțină substanțe de înmuiere (de exemplu ftalați) sau PVC, care pot fi dăunătoare pentru bebeluși. Substanțele artificiale polietilenă (PE) sau polipropilenă (PP) nu prezintă riscuri. Există și jucării pentru mușcat speciale, care conțin un lichid și care pot fi răcite la frigider. Nu este însă voie să le puneți în congelator. Acestea nu sunt potrivite pentru bebelușii sensibili, și nici cuburile de gheață.

 

Gel pentru perioada de creștere a dinților

Pentru a reduce durerile, fără a a apela la antalgice puternice, există geluri speciale cu substanțe care acționează la nivel local asupra durerii și cu extract de mușețel, care reduce inflamația; acestea pot fi aplicate cu un bețișor cu vată sau cu degetul pe suprafața de mestecare, direct pe locul unde apare dințișorul.

Masajul gingiilor

Unii bebeluși profită în perioada creșterii dințișorilor de pe urma masajului cu mâna al gingiilor, pentru că astfel îi gâdilă mai puțin. Pentru masaj există degetare speciale, din silicon. Există și variante cu niște peri fini, care ulterior vor fi ideale pentru primele măsuri de igienă dentară.

Ceai de mușețel sau de salvie

În numeroase cazuri sunt de folos ceaiul neîndulcit de mușețel sau cel de salvie, în această perioadă de creștere a dinților. Puteți aplica ceaiul fie cu un bețișor cu vată pe locul dureros, fie îi puteți da bebelușului să bea aceste ceaiuri.

Babețică

Babețicile speciale, care sunt făcute special destul de groase, sunt de un real ajutor. Acestea au rolul de a menține uscat gâtul și pieptul bebelușului în perioada creșterii dinților, și astfel pot fi evitate iritațiile pielii în aceste regiuni.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.