Îngrijire orală de la primul dintisor.

Xilitolul si pasta de dinti


Substanța care inhibă cariile, Xylitolul, este cunoscută deja de peste 30 de ani - cel puțin în cercurile de specialitate. Între timp s-au publicat aproape 300 de studii despre efectul Xylitol în contextul apariției cariilor dentare, însă în presa accesibilă publicului larg s-a relatat până acum destul de rar despre proprietățile protective ale compusului Xylitol. Din acest motiv, persoanele care nu sunt de specialitate nu prea cunosc proprietățile benefice pentru dinți ale acestui înlocuitor de zahăr.

Evitați cariile cu Xylitol!

Xylitolul reduce formarea tartrului, care favorizează apariția cariilor. Microorganismele care se găsesc în stratul de tartru sunt bacteriile care cauzează carii, mai ales de tipul Streptococcus mutans. Ele produc acizi, prin metabolismul lor energetic în contextul degradării alimentelor care conțin zahăr, aceștia fiind niște produse reziduale care atacă dinții: astfel apar cariile. Însă bacteriile nu pot degrada Xylitolul, care astfel reduce activitatea metabolică a acestor microorganisme.

O privire de ansamblu asupra avantajelor oferite de Xylitol:

• Inhibarea evidențiabilă a dezvoltării bacteriilor cauzatoare de carii din gură
• Reducerea tartrului

Xylitolul este un component ideal al produselor pentru igiena dinților, datorită efectului său de inhibare a apariției cariilor. Din acest motiv utilizarea sa în paste de dinți sau ape de gură și alte produse este foarte utilă. Când cumpărați data viitoare pastă de dinți, căutați pastele cu Xylitol care au efecte benefice asupra dinților și care sunt ușor de recunoscut pentru că pe ambalajul lor este reprezentat un omuleț-dinte cu umbrelă. Cu cât pasta de dinți cu Xylitol rămâne mai mult timp în gură, cu atât mai intens este efectul de inhibare a apariției cariilor. Din acest motiv trebuie să aveți grijă să se respecte timpul de curățare a dinților de cel puțin 2 minute. Astfel asigurați cea mai bună profilaxie pentru copilul dumneavoastră.

Sfat pentru cumpărarea pastelor de dinți cu Xylitol:

Căutați omulețul-dinte cu umbrelă.
Un conținut mai mare de Xylitol (cel puțin 10%) asigură eficacitatea Xylitolului; cantitatea de Xylitol conținută ar trebui să fie specificată pe ambalaj.
Căutați o pastă de dinți cu substanțe de curățare cu acțiune blândă și cu o valoare redusă a frecării.
Aveți încredere în experiența îndelungată a Dentinox. Dentinox a creat prin pastele de dinți ale mărcii nenedent® diverse paste de dinți, care respectă toate nevoile copiilor, datorită substanțelor componente de înaltă calitate:

-> Conținut de Xylitol de 13 %;
-> Particule de curățat din gel de siliciu cu o valoare a frecării adecvată pentru copii;
-> comercializate atât în variantă cu fluor, cât și în variantă fără fluor;
-> nu conțin conservanți.

Sfaturi practice:

Sfaturi practice

În loc să periați dinții cu o periuță de dinți obișnuită, puteți folosi una de tip degetar, din silicon. Aceasta este alegerea ideală, deoarece astfel puteți curăța mult mai bine dințișorii...
Citeşte mai mult

Prima vizită la medicul stomatolog

Copilul ar trebui să meargă cu plăcere și fără teamă la medicul stomatolog, iar pentru aceasta ar fi bine să-i luați pe cei mici deja la propriile dumneavoastră vizite de control...
Citeşte mai mult


Downloads:

Informații despre fluorurile din pastele de dinți

Fluorurile sunt sărurile minerale ale fluorului și se numără printre microelemente. Ele sunt necesare pentru formarea dinților și a oaselor. Apa de băut, apa minerală și alimentele sunt surse naturale în care se regăsesc fluorurile. În urmă cu aproximativ zece ani s-a introdus în Germania sarea de masă îmbogățită cu fluoruri, pentru ca prin utilizarea acestui tip de sare să se obțină un contact regulat al dinților cu fluorurile.

Download document

Xylitol are efecte pozitive importante pentru sănătatea dinților

1. Inhibarea țintită la nivelul cavității bucale a bacteriilor care cauzează carii
2. Stimularea remineralizării smalțului dentar
3. Reducerea formării de tartru prin pătrunderea moleculelor de Xylitol în stratul de tartru și astfel prin afectarea formării plăcii de tartru

Download documentDictionar termeni:

Citeşte mai mult
NENEDENT

Str. Clucerului, nr. 62-66,
sc. B, et.1, apt.9, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax: 021.222.81.61; 021.222.50.76

Adrese de e-mail sediu social:
office@mangesius.ro