Îngrijire orală de la primul dintisor.

Pasta de dinti cu fluoruri


Ce sunt fluorurile?

Fluorurile sunt sărurile minerale ale fluorului, care se depun în smalțul dentar. Datorită fluorurilor smalțul dentar devine foarte dur și rezistent față de atacul acid al bacteriilor care cauzează carii sau al alimentelor precum, de exemplu, sucurile de fructe. Smalțul dentar se întărește cel mai bine ca urmare a unei durate de acțiune lungi a fluorurilor direct pe suprafața dintelui. În pediatrie se obișnuiește să se administreze fluoruri sub forma tabletelor cu fluor, când încă nu au crescut dinții. În alimentele pe care noi le consumăm, fluorurile se găsesc doar în cantități reduse; doar unele sortimente de apă minerală, ceaiul negru sau verde, unele fructe de mare și produse din făină integrală conțin cantități mici de fluoruri. Această cantitate însă nu este suficientă pentru o prevenție eficientă a cariilor.

Ce efecte au fluorurile asupra dinților?

Fluorurile sunt adecvate în mod special pentru profilaxia cariilor, deoarece pe lângă proprietățile lor de întărire a smalțului dentar, ele împiedică eliminarea mineralelor din smalț. Fluorurile chiar stimulează înglobarea mineralelor în smalțul dentar și astfel se poate spune că participă la refacerea smalțului dentar. Tot fluorurile împiedică bacteriile care cauzează cariile să colonizeze suprafața dinților. În plus, ele inhibă metabolismul bacteriilor și astfel producerea de către ele de acizi și apariția cariilor.

Există o limită de fluoruri pe care le poate primi copilul?

În condițiile unui consum normal de sare de bucătărie îmbogățită cu fluoruri nu este posibil un aport excesiv de fluoruri. Chiar din contră: aportul dobândit astfel este de numai aproximativ jumătate din cel recomandat pentru o protecție optimă împotriva cariilor. Din acest motiv dinții trebuie curățați suplimentar cu paste de dinți cu fluoruri. Dacă îi administrați copilului dumneavoastră tablete cu fluoruri, atunci trebuie să folosiți o pastă de dinți fără fluoruri.

Atunci când ne spălăm pe dinți, fluorurile pătrund doar în straturile de la suprafața smalțului dentar și sunt îndepărtate atunci când mestecăm. Pentru a obține un efect cu durată lungă, tratamentul cu fluoruri trebuie repetat mereu prin curățarea zilnică a dinților. Din acest motiv, din punctul de vedere al medicilor stomatologi, utilizarea pastelor de dinți care conțin fluoruri este mai importantă decât aportul de fluor prin intestin, sub formă de tablete cu fluoruri.

De ce cantitatea de fluoruri din pastele de dinți pentru copii este mai mică decât cea din pastele de dinți pentru adulți?

Deoarece copiii mici adesea înghit o mare parte din pasta de dinți, conținutul de fluoruri este mai redus. Chiar și copiii în vârstă de 6 ani încă înghit aproximativ 30% din cantitatea de pastă de dinți.

Sunteți însă în siguranță cu pastele de dinți pentru copii nenedent®, deoarece pastele de dinți cu marca nenedent® sunt oferite atât cu, cât și fără conținut de fluoruri. Dacă în perioada dentiției de lapte aportul de fluoruri este prea mare, smalțul dinților permanenți se poate modifica și pot să apară pete (mici și albe), caz în care vorbim despre fluoroza dentară.

De aceea este important următorul lucru:
Fluorurile din pasta de dinți sunt importante și necesare. Pentru a obține cele mai bune efecte este important să fiți atenți la dozaj.

Calendarul de utilizare al pastelor de dinți cu fluoruri

De la apariția primilor dințișori ar trebui să utilizați o pastă de dinți pentru bebeluși, care să fie adaptată necesităților individuale ale bebelușului în ceea ce privește conținutul de fluoruri. Este suficientă perierea dinților o dată pe zi. În cazul în care se administrează tablete cu fluoruri, vă recomandăm să utilizați pasta de dinți „de învățare” nenedent®-baby fără fluoruri.

Un mic sfat: înmuiați tabletele de fluor cu o picătură de apă pe vârful degetului și apoi frecați dințișorii sau regiunea masticatorie. Sau așezați tableta uscată într-unul dintre pliurile obrajilor, pentru a prelungi perioada în care aceasta rămâne în gură și astfel timpul de contact cu dinții.

După ce sistați administrarea de tablete cu fluoruri, trebuie să curățați dinții bebelușului până la vârsta de 24 de luni numai o dată pe zi cu pasta de dinți pentru primii dințișori nenedent® Erstes Zähnchen, care are un conținut de fluoruri de 500 pmm; apoi îi veți curăța de două ori pe zi. De la vârsta de 7 ani trebuie folosită pentru perierea dinților de două ori pe zi o pastă de dinți pentru copii sau pentru adulți cu un conținut de fluoruri de 1.000 până la 1.500 pmm.

Sfaturi practice:

Sfaturi practice

În loc să periați dinții cu o periuță de dinți obișnuită, puteți folosi una de tip degetar, din silicon. Aceasta este alegerea ideală, deoarece astfel puteți curăța mult mai bine dințișorii...
Citeşte mai mult

Prima vizită la medicul stomatolog

Copilul ar trebui să meargă cu plăcere și fără teamă la medicul stomatolog, iar pentru aceasta ar fi bine să-i luați pe cei mici deja la propriile dumneavoastră vizite de control...
Citeşte mai mult


Downloads:

Informații despre fluorurile din pastele de dinți

Fluorurile sunt sărurile minerale ale fluorului și se numără printre microelemente. Ele sunt necesare pentru formarea dinților și a oaselor. Apa de băut, apa minerală și alimentele sunt surse naturale în care se regăsesc fluorurile. În urmă cu aproximativ zece ani s-a introdus în Germania sarea de masă îmbogățită cu fluoruri, pentru ca prin utilizarea acestui tip de sare să se obțină un contact regulat al dinților cu fluorurile.

Download document

Xylitol are efecte pozitive importante pentru sănătatea dinților

1. Inhibarea țintită la nivelul cavității bucale a bacteriilor care cauzează carii
2. Stimularea remineralizării smalțului dentar
3. Reducerea formării de tartru prin pătrunderea moleculelor de Xylitol în stratul de tartru și astfel prin afectarea formării plăcii de tartru

Download documentDictionar termeni:

Citeşte mai mult
NENEDENT

Str. Clucerului, nr. 62-66,
sc. B, et.1, apt.9, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax: 021.222.81.61; 021.222.50.76

Adrese de e-mail sediu social:
office@mangesius.ro