Îngrijire orală de la primul dintisor.

Simptomele aparitiei dintisorilor


Atunci când vine vorba de apariția dinților, fiecare copil este diferit,pentru că simptomele apariției dinților sunt foarte diferite. Unii bebeluși par să nici nu bage în seamă faptul că le cresc dințișori. Iar părinții observă din întâmplare că a mai apărut încă un dinte.

Alți copii nu pot să doarmă din cauza durerilor. Mai ales noaptea au episoade foarte dureroase repetate și se trezesc din somn plângând tare. Numeroși părinți se simt destul de neputincioși și sunt adesea foarte stresați în această situație nouă, în care bebelușul are dureri. Un ajutor rapid îl puteți găsi la secțiunea Ajutor pentru bebelușii cărora le cresc dinții.

Cele mai importante simptome la apariția dinților:

Obraji roșii, gingii roșii și umflate

Osul maxilar începe să devină tensionat și numeroși bebeluși au gingii umflate atunci când dinții încep să își facă loc. Maxilarul este tensionat și îi mănâncă, mai ales noaptea. Obrajii foarte roșii, tipici pentru perioada apariției dinților, mai au o cauză: irigarea crescută cu sânge asociată apariției dinților. În această perioadă, regiunea maxilar-gură-obraji primește o cantitate mai mare de sânge, pentru a hrăni adecvat cu substanțe nutritive dinții care cresc.

Diaree, mai mult scaun, meteorism

Apariția dinților reprezintă un stres pentru micul organism al bebelușilor, și de asemenea activitatea intestinelor este mult influențată. În cazul unora dintre copii, activitatea este chiar foarte intensă, ceea ce înseamnă că au diaree, în timp ce în cazul altor copii intestinele devin mai leneșe, iar ei se constipă. Uneori scaunul își poate schimba culoarea, ușor spre verzui.

Bebelușii își bagă degetele și alte obiecte în gură

Simptome absolut clasice la apariția dinților: prin aplicarea unei contrapresiuni pe maxilar, durerea creșterii dinților este ameliorată. Pentru a proteja degetele bebelușului dumneavoastră, pentru ca ele să nu fie mereu umflate, și pentru a evita ca diverși germeni să ajungă de pe mâini în gură, dați-i bebelușului să roadă morcovi sau coajă de pâine. Și o bucată de material umed și rece sau suzetele speciale pentru mușcat pot fi de ajutor.

Salivația și erupțiile

Și salivația și erupțiile sunt adesea asociate și sunt simptome clare ale apariției dinților. Dintr-o dată și urina și scaunul au o compoziție mai agresivă, astfel încât pielea fină de la funduleț se irită, în ciuda schimbării frecvente a scutecelor. Pe lângă aceasta, cantitatea abundentă de salivă irită pielea din jurul gurii. Cel mai bine este să încercați să mențineți pielea din jurul gurii cât mai uscată, iar în ceea ce privește fundulețul sensibil, cel mai bine este să aplicați mai frecvent creme pentru iritații și să schimbați în mod regulat scutecele.

Nopți neliniștite

Pentru bebeluș aceste dureri puternice apărute dintr-o dată sunt noi și intense. Din acest motiv apare dorința normală de a fi alinat de părinți și de a fi aproape de ei. Purtarea în brațe a bebelușului și alinarea lui, adică o atenție mai mare care îi este acordată, sunt de un real ajutor. Mulți părinți își leagănă cu multă dragoste toată noaptea bebelușii în brațe (bineînțeles, cu schimbul).

Febră

Febra nu este de fapt un simptom tipic al apariției dinților, însă numeroși bebeluși îl prezintă în această perioadă. Deoarece corpul bebelușilor se concentrează complet asupra ieșirii dinților, sistemul imunitar este mai slăbit și este mai sensibil față de infecții. Dacă bebelușul prezină febră evidentă, trebuie să vă prezentați împreună cu bebelușul imediat la medic, pentru a vedea care este cauza.

Așa numita neurodermită de creștere a dinților

Neurodermita de creștere a dinților se manifestă prin pete tegumentare mari, roșii și uscate, care apar la unii bebeluși la nivelul pliurilor articulare și de cele mai multe ori numai în situații de stres, de exemplu în perioada apariției dinților.

Scăderea poftei de mâncare

Datorită durerii persistente de la nivelul maxilarelor, precum și datorită senzației de disconfort, micuții își pot pierde pofta de mâncare. Este important în aceste momente ca bebelușul să primească suficiente lichide.

Sfaturi practice:

Sfaturi practice

În loc să periați dinții cu o periuță de dinți obișnuită, puteți folosi una de tip degetar, din silicon. Aceasta este alegerea ideală, deoarece astfel puteți curăța mult mai bine dințișorii...
Citeşte mai mult

Prima vizită la medicul stomatolog

Copilul ar trebui să meargă cu plăcere și fără teamă la medicul stomatolog, iar pentru aceasta ar fi bine să-i luați pe cei mici deja la propriile dumneavoastră vizite de control...
Citeşte mai mult


Downloads:

Informații despre fluorurile din pastele de dinți

Fluorurile sunt sărurile minerale ale fluorului și se numără printre microelemente. Ele sunt necesare pentru formarea dinților și a oaselor. Apa de băut, apa minerală și alimentele sunt surse naturale în care se regăsesc fluorurile. În urmă cu aproximativ zece ani s-a introdus în Germania sarea de masă îmbogățită cu fluoruri, pentru ca prin utilizarea acestui tip de sare să se obțină un contact regulat al dinților cu fluorurile.

Download document

Xylitol are efecte pozitive importante pentru sănătatea dinților

1. Inhibarea țintită la nivelul cavității bucale a bacteriilor care cauzează carii
2. Stimularea remineralizării smalțului dentar
3. Reducerea formării de tartru prin pătrunderea moleculelor de Xylitol în stratul de tartru și astfel prin afectarea formării plăcii de tartru

Download documentDictionar termeni:

Citeşte mai mult
NENEDENT

Str. Clucerului, nr. 62-66,
sc. B, et.1, apt.9, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax: 021.222.81.61; 021.222.50.76

Adrese de e-mail sediu social:
office@mangesius.ro