Îngrijire orală de la primul dintisor.

Bebelusului meu ii ies dintisorii


Dezvoltarea dinților începe deja în burtica mamei

Dacă vrem să fim foarte exacți, dezvoltarea dinților bebelușilor începe deja în uter, deci în faza embrionară. Însă dințișorii rămân mai întâi încă ascunși sub gingii. În săptămâna a șasea până în săptămâna a opta de sarcină se formează și straturile celulare ale embrionului care ulterior vor forma cavitatea bucală și stratul dentar.

Din acesta apar mai întâi dinții de lapte, apoi cel de-al doilea rând de dinți, cei permanenți. Din a patra lună de sarcină încep să se depună mineralele în dințișorii care se formează. La naștere sunt deja formate în cea mai mare parte aproape toate coroanele dințișorilor de lapte, și stau bine ascunse în oasele din liniile masticatorii. Totuși: unii bebeluși (cam 1 din 2.000) chiar se nasc deja cu câțiva dințișori.

 

Când devine vizibil primul dințișor?

La majoritatea bebelușilor primii dinți încep să apară între lunile 6 și 8 de viață; adesea apar și doi deodată. Apoi la fiecare patru până la opt săptămâni apar noi dințișori. Problemele încep să apară de îndată ce dinții de lapte cresc mai mult, formează rădăcini și își fac loc înspre suprafața gingiei. Cei mai mulți copilași resimt presiunea exercitată de dințișori char înainte ca primii dinții să apară. Dintr-o dată au în gură senzația de tensiune și de mâncărime, mai ales în locul în care va apărea primul dinte.

Copilașii cărora le cresc dinții au tot timpul un deget sau chiar tot pumnul în gură și mestecă tot ce prind. Inconștient, ei încearcă astfel să amelioreze prin contrapresiune presiunea disconfortabilă creată de dinții care cresc. Există și un efect secundar „umed”: le curge saliva din gură. Pentru că fiecare stimul în cavitatea bucală, indiferent dacă e vorba de un deget sau de o jucărie, de presiune sau de durere, crește producția de salivă. De mare ajutor sunt babețicile speciale, care pot prelua mai mult lichid, atunci când nu doriți să schimbați foarte des hăinuțele bebelușului. Puteți afla mai mult informații despre simptomele apariției dinților la pagina Simptomele apariției dinților.

Cum pot crește dinții fără prea multă chinuială

Uneori locul apariției dințișorilor se umflă și se înroșește; el este de asemenea dureros și se poate inflama. Îi puteți ameliora bebelușului dumneavoastră aceste simptome, pe care nu este neapărat necesar să le suporte, utilizând la momentul potrivit gelul de dinți care vă ajută în perioada de apariție a dinților Dentinox®-Gel N Zahnungshilfe.

Acest gel a fost creat special pentru sugari și copiii mici și se bucură în întreaga lume de peste șase decenii de încrederea medicilor și farmaciștilor. Substanțele din acest gel reduc durerea, și în plus extractul de mușețel conținut în acest gel inhibă inflamația și stimulează vindecarea plăgilor. Aplicați acest gel seara înainte de culcare și astfel bebelușul dumneavoastră va putea adormi mai ușor. Prin combinația acestor două antalgice locale doza poate fi menținută la un nivel extrem de redus - totuși se obține un efect rapid și cu durată lungă, care îi oferă bebelușului timp să se simtă mai bine și să adoarmă relaxat.

Sfat:
Și dumneavoastră, ca mămică sau tătic, ar trebui să mergeți devreme la culcare pentru a vă umple cu energie, că să vă puteți păstra calmul în această perioadă destul de neliniștită.

Când și în ce ordine apar dinții?

Ordinea în care dinții își fac loc către afară și momentul apariției lor diferă de la copil la copil. De obicei, la majoritatea copiilor apar la scurt timp unul după altul cei doi incisivi centrali de la nivelul mandibulei. La intervale de câteva săptămâni sau luni urmează apoi restul incisivilor și caninii. Molarii apar de obicei ultimii, în jurul vârstei de doi ani. Cel târziu la vârsta de trei ani și cei mai codași când vine vorba de apariția dinților au toți cei 20 de dinți care formează dentiția de lapte. În regiunea de download a paginii web puteți găsi un calendar pe care îl puteți completa ca amintire din perioada de creștere a dinților a copilașului vostru.

Dinți sănătoși chiar de la început

Apariția dinților bebelușului este doar un prim proces, care atrage după sine necesitatea păstrării pe timpul întergii vieți a unei igiene adecvate a cavității bucale. Îngrijirea primilor dințișori este necesară, deoarece dinții de lapte au rolul de a păstra locul pentru dinții permanenți și sunt de asemenea foarte importanți pentru întreaga dezvoltare a copilului dumneavoastră.

Sfaturi practice:

Sfaturi practice

În loc să periați dinții cu o periuță de dinți obișnuită, puteți folosi una de tip degetar, din silicon. Aceasta este alegerea ideală, deoarece astfel puteți curăța mult mai bine dințișorii...
Citeşte mai mult

Prima vizită la medicul stomatolog

Copilul ar trebui să meargă cu plăcere și fără teamă la medicul stomatolog, iar pentru aceasta ar fi bine să-i luați pe cei mici deja la propriile dumneavoastră vizite de control...
Citeşte mai mult


Downloads:

Informații despre fluorurile din pastele de dinți

Fluorurile sunt sărurile minerale ale fluorului și se numără printre microelemente. Ele sunt necesare pentru formarea dinților și a oaselor. Apa de băut, apa minerală și alimentele sunt surse naturale în care se regăsesc fluorurile. În urmă cu aproximativ zece ani s-a introdus în Germania sarea de masă îmbogățită cu fluoruri, pentru ca prin utilizarea acestui tip de sare să se obțină un contact regulat al dinților cu fluorurile.

Download document

Xylitol are efecte pozitive importante pentru sănătatea dinților

1. Inhibarea țintită la nivelul cavității bucale a bacteriilor care cauzează carii
2. Stimularea remineralizării smalțului dentar
3. Reducerea formării de tartru prin pătrunderea moleculelor de Xylitol în stratul de tartru și astfel prin afectarea formării plăcii de tartru

Download documentDictionar termeni:

Citeşte mai mult
NENEDENT

Str. Clucerului, nr. 62-66,
sc. B, et.1, apt.9, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax: 021.222.81.61; 021.222.50.76

Adrese de e-mail sediu social:
office@mangesius.ro